Alles over Hybride auto’s

 

Wij hebben veel kennis in huis, dat geldt ook als het gaat over Hybride auto’s. Denkt u na over de aanschaf van een Hybride auto? We vertellen u er graag meer over:

Hybride auto, twee motoren

Naast een benzine-, diesel- en een elektrische auto kennen we ook een hybride auto. Een hybride auto heeft een verbrandingsmotor en een elektrische motor. De verbrandingsmotor gebruikt brandstof, de elektromotor draait op de stroom uit de accu.

Hoe werkt een hybride auto?

De verbrandings- en een elektromotor zijn energie-omzetters die de auto aandrijven. Bijna alle hybride auto’s zijn tevens uitgevoerd met een automaat. Daarbij onderscheiden we verschillende typen, ieder met zijn eigen voordelen en zuinigheid.

 

Typen hybride auto’s:

U kunt kiezen uit: volledig hybride, half hybride, plug-in hybride en REEV.

Volledig hybride > Een volledig hybride auto kan op beide motoren rijden, dus op de elektrische motor, of op de verbrandingsmotor. Tijdens het rijden is het mogelijk om van motor te wisselen. Vooral in de stad is het aan te raden om de zuinige elektromotor in te schakelen.

Half hybride > Bij een half hybride auto rijdt u niet alleen op elektriciteit of benzine, maar beide motoren werken samen. Dit rijdt een stuk zuiniger dan een verbrandingsmotor. U bespaart 15% brandstof op drukke wegen. Een half hybride motor is 8 tot 10% zuiniger.

Plug-in hybride > De plug-in hybride combineert net als de gewone hybride een verbrandings- en elektrische motor. Een plug-in hybride auto heeft tevens een stekker. U kunt zelf de accu opladen via het stopcontact of een laadpaal. Deze batterij is een stuk groter, u kunt dus langer rijden.

REEV: Range Extended Electric Vehicle > REEV-auto’s rijden enkel elektrisch. Deze auto’s zijn sporadisch leverbaar met een verbrandingsmotor, maar in basis volledig elektrisch.

 

Voordelen van een hybride auto:

Deze rijdt een heel stuk zuiniger dan een auto op een andere brandstof,

Heeft minder uitstoot,

Is milieuvriendelijk,

Heeft fiscale voordelen.

 

Nadelen:

Duurder in aanschaf, door hogere productiekosten.

Minder ruimte in de auto door de accu.

Weinig tot geen geluid, wat gevaarlijk kan zijn in sommige situaties.

 

Rijden met een caravan

Een hybride en elektrische auto zijn natuurlijk gebouwd om zuinig te rijden en niet om zwaar beladen te worden of met een caravan hele einden te rijden. Maar er is goed nieuws! Steeds meer hybride auto’s zijn geschikt om een caravan of aanhanger te trekken.

Heeft u vragen over elektrisch rijden? Of denkt u na over de aanschaf van een hybride auto? Wij helpen u graag.

 

Contact

PCA landelijke actuele aanbod hybride-benzine auto’s

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

06-25536587 info@autoreparatiebedrijf-sparidans.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 06-25536587

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×