Condens en/of beslagen ramen

 

Een bron van ergernis zijn beslagen ramen tijdens het rijden. Hoe komt het en hoe kunt u het voorkomen?

 

Oorzaak condens in de auto in de herfst en winter

Stapt u in een koude auto met een natte jas, sneeuw aan de schoenen of nat haar, dan slaat het vocht gelijk neer op een koude ruit, waardoor het condenseert. Ook vocht dat u uitademt heeft invloed. Stapt u met meerdere mensen tegelijk in de auto, dan zullen de ruiten nog eerder beslaan.

Oorzaak condens in de auto in voorjaar en zomer

Op een warme en vochtige dag komt de warme lucht in aanraking met een voorruit die afkoelt door de airco. Er ontstaan nu kleine waterdruppeltjes op de ruit. Condens dus. Het zelfde gebeurt er met een koud blikje fris, die u uit de koelkast haalt in een warme omgeving.

 

TIPS bij condens of beslagen ruiten:

 

  • AIRCO EN VERWARMING

Gebruik in de winter de verwarming voor warme, en tegelijk de airco voor droge lucht. De blazers op de voorruit, de airco even op maximaal en de achterruitverwarming aan. De ruiten zijn dan snel condensvrij. Sommige auto’s hebben voorruitverwarming, de ramen zijn dan snel vrij van vocht.

  • SCHONE RUIT

Maak uw voorruit aan de binnenzijde regelmatig schoon met een ontvettend middel. Scheerschuim op de ramen aanbrengen en zorgvuldig uitpoetsen helpt ook. Probeer het eens, het resultaat zal u verbazen!

  • ABSORBEER VOCHT

Houd uw auto zoveel mogelijk vochtvrij. Een vochtvreter in de auto in de winter, een zakje rijst op je dashboard, of een sok met kattenbakvulling helpt ook. Geen airco? Leg dan een zeem of trekker in de auto.

  • KOFFERBAK

Leg vochtige spullen (paraplu, natte jas etc.) in de kofferbak. Al het vocht dat u in de auto brengt, slaat al snel op de ruiten. Haal ook halfvolle blikjes drinken uit de auto.

 

Boete

Voor het rijden met bevroren ruiten kunt u een boete krijgen, maar dat wist u misschien al. Wist u dat u ook een boete kunt krijgen voor het rijden met beslagen ramen? De bedragen zijn niet mals… De voorruit en de voorste twee zijruiten dienen ijs- en condensvrij te zijn tijdens het rijden.

 

Nog steeds vocht- of condensproblemen? Kom dan even bij ons langs. Wij helpen u graag.

 

Contact

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

06-25536587 info@autoreparatiebedrijf-sparidans.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 06-25536587

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×