Klaar voor de winter(-sport)

 

Is uw auto winterklaar? Een ruim begrip natuurlijk, we geven u graag een aantal tips om voordelig en veilig te rijden in de winter. Kom uitgerust en zonder stress aan op uw (winter)bestemming!

De winter is het seizoen met de meeste pechgevallen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Uw auto heeft het door de kou extra zwaar. Naast invloeden van buiten (vrieskou, nat, pekel) wordt er ook door de inzittenden extra warmte gevraagd en zijn de ruitverwarming en spiegelverwarming vaak aan. De auto wordt daardoor zwaarder belast dan normaal. Door de Wintercheck gaat uw auto veilig de winter in.

Kom dus eerst even langs voor de Wintercheck, samen met de licht- en zichtcontrole, we kijken van alles voor u na!

  • De verlichting
  • De accu
  • De banden
  • De voorruit
  • De remmen
  • En nog veel meer punten..

 

Wintersport

Heerlijk! Gaat u met de auto op wintersport? We geven u graag advies en een paar handige tips voor een relaxte vakantie!

 

Wintertip voor de juiste banden.
Winterbanden hebben een aangepaste rubbersamenstelling. De band blijft flexibel en zorgt voor een goede grip. Deze extra grip van winterbanden geeft een betere wegligging en een kortere remweg. Zorg voor goede winterbanden, uw Merkspecialist helpt u graag verder!

Wintertip voor ijsvrije ruiten.
Schone ruiten beslaan en bevriezen minder snel. Wrijf ze eventueel in met een antivriesdoek van binnen en van buiten. Ruiten kunt u het beste ijsvrij houden door een autohoes of anti-ijsmatje op de voorruit te leggen. Ook een stuk karton werkt. Een kurk onder alle ruitenwissers, zodat ze vrij zijn van de ruit, voorkomt het vastvriezen van uw ruitenwissers.

Gebruik de juiste motorolie.
Het starten bij vrieskou met goede motorolie kan het verschil maken.

Gebruik ruitenwisservloeistof met antivries (de blauwe variant).

Koop een setje winterartikelen. Ruitenontdooier, slotontdooier, ijskrabber, schepje etc. Bewaar ze in ieder geval buiten de auto.

Oefen thuis met het omleggen van sneeuwkettingen. In sommige landen zijn sneeuwkettingen verplicht, bekijk hier hoe het moet!

Zorg voor warme dekens in de auto. Handig bij pech onderweg.

Gebruik airco en verwarming samen. Zo verdwijnt condens uit uw auto snel.

 

Ga voorbereid de winter in. Wij adviseren u graag wat te doen en vooral wat niet!

 

Contact

 

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

06-25536587 info@autoreparatiebedrijf-sparidans.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 06-25536587

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×